Запорізька зоозахисниця відірвала голову коту

Світ не без добрих людей, але навіть вони часом роблять помилки.
Запорізька зоозахисниця відірвала голову коту
Читать эту новость на русском

Відома запорізька активістка та зоозахисниця Анфіса Кошкіна зі своїми улюбленцями не розлучається ні на мить. Дівчина працює в притулку для домашніх тварин, а живе на орендованій квартирі з сорока котами.

Як завжди, після роботи, дівчина зайшла в Сільпо і купила своїм улюбленцям свіжого лосося та креветок. Коли вона прийшла додому, її коханий кіт застрибнув на стіл і дівчина відірвала йому голову. Останній їсти рибу не став, а продовжував чекати на варені креветки.

— Барсик у мене справжній любитель креветок, — сміється дівчина, коментуючи ситуацію довкола, — він з легкістю може з’їсти їх цілий пакет.

Запорізька зоозахисниця відірвала голову коту
Запорізька зоозахисниця відірвала голову коту
Думка ветеринара

Багато власників котячих помилково вважають, що ці істоти люблять лише морепродукти. Однак, риба та креветки у великій кількості можуть зіграти з вашим улюбленцем у злий жарт.

Запорізький ветеринар Андрій Живодеренко схвалює морську дієту, але в розумних нормах:

— Кішки — справжні хижаки, і в їхньому раціоні постійно має бути м’ясо, у тому числі й морського походження, — вважає лікар.

За словами лікаря, риба досить корисна для котів. Вона містить легкозасвоюваний білок, вітаміни (особливо групи A, D, B1 та B2), мінерали (фосфор, магній та ін.). Однак, рибу не слід робити основою раціон, тому що вона може спричинити дисбаланс кальцію та фосфору.

Субпродукти на кшталт потрухів — відмінне джерело білків, жирів та вітамінів. Їх слід включати в котячий раціон, але також у помірній кількості.

Щодо креветок Андрій вважає, що їх має бути невелика кількість та бажано вибирати дрібні сорти або давати улюбленцю вже очищене м’ясо криля.

Total
0
Shares
Схожі новини