Мешканці Запоріжжя не вистачає Романтики

У пошуках улюбленої булочки бідося обійшла всі столові міста. Ми склали компанію та з’ясували, на що полюють самотні дівчата.
Мешканці Запоріжжя не вистачає Романтики
Мешканці Запоріжжя не вистачає Романтики
Читать эту новость на русском

До редакції «Запорізьких сенсацій» звернулася місцева мешканка Ірина Прянікова з незвичним бажанням — знайти «Романтику» у Запоріжжі.

Ми вирішили допомогти самотній дівчині, але, як виявилося, відшукати у Запоріжжі булочку з повидлом справді складно — ми обійшли три популярні пекарні, але ніде не зустріли «Романтики», яку так люблять та пам’ятають діти 90-х.

Мешканці Запоріжжя не вистачає Романтики
Романтика родом із дитинства

Як вирішення проблеми, ми можемо спробувати спекти «Романтику» самостійно. На щастя, рецепт дуже легкий і для цього потрібно небагато інгредієнтів:

  • 20 мл питної води;
  • 20 г мокрих дріжджів;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 3 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 50 г сметани;
  • сіль на кінчику ножа;
  • 350-400 г борошна;
  • повидло;
  • цукрова пудра.

Готувати смаколик не складно:

  1. Спочатку мокрі дріжджі подрібнюємо, розчиняємо у воді, додаємо ложку цукру і залишаємо на 15 хвилин, до появи пухирчастої «шапочки».
  2. Активно збиваємо яйця з сіллю, потім додаємо цукор. Для запаху можна додати ще й ваніль.
  3. У яєчну суміш вливаємо дріжджі, додаємо сметану, розм’якшене вершкове масло і все ретельно перемішуємо.
  4. У суміш, що вийшла, поступово підсипаємо борошно і ретельно змішуємо, поки тісто не перестане липнути до рук. Залишаємо тісто в теплі на годину, півтори.
  5. Ділимо тісто на рівні кульки і розминаємо руками. Готуємо по принципу вареників: кладемо повидло і защипуємо край.
  6. Булочки, що виходять, кладемо на піддон і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 20 хвилин.
  7. Дістаємо готові булочки та активно посипаємо цукровою пудрою. Можна їсти!
Total
0
Shares
Схожі новини