До редакції «Запорізьких сенсацій» звернулася місцева мешканка Ірина Прянікова з незвичним бажанням — знайти «Романтику» у Запоріжжі.
Ми вирішили допомогти самотній дівчині, але, як виявилося, відшукати у Запоріжжі булочку з повидлом справді складно — ми обійшли три популярні пекарні, але ніде не зустріли «Романтики», яку так люблять та пам’ятають діти 90-х.

Як вирішення проблеми, ми можемо спробувати спекти «Романтику» самостійно. На щастя, рецепт дуже легкий і для цього потрібно небагато інгредієнтів:
- 20 мл питної води;
- 20 г мокрих дріжджів;
- 1 чайна ложка цукру;
- 3 яйця;
- 50 г цукру;
- 150 г вершкового масла;
- 50 г сметани;
- сіль на кінчику ножа;
- 350-400 г борошна;
- повидло;
- цукрова пудра.
Готувати смаколик не складно:
- Спочатку мокрі дріжджі подрібнюємо, розчиняємо у воді, додаємо ложку цукру і залишаємо на 15 хвилин, до появи пухирчастої «шапочки».
- Активно збиваємо яйця з сіллю, потім додаємо цукор. Для запаху можна додати ще й ваніль.
- У яєчну суміш вливаємо дріжджі, додаємо сметану, розм’якшене вершкове масло і все ретельно перемішуємо.
- У суміш, що вийшла, поступово підсипаємо борошно і ретельно змішуємо, поки тісто не перестане липнути до рук. Залишаємо тісто в теплі на годину, півтори.
- Ділимо тісто на рівні кульки і розминаємо руками. Готуємо по принципу вареників: кладемо повидло і защипуємо край.
- Булочки, що виходять, кладемо на піддон і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 20 хвилин.
- Дістаємо готові булочки та активно посипаємо цукровою пудрою. Можна їсти!